Despre mine

Proud member

Salut,

Mă numesc Patenschi Ionuț – Bogdan, iar descrierea mea o fac fotografiile, ele sunt ochii mei, gândurile mele, fericirea mea. Am început să fotografiez în magazia bunicilor mei, cu un aparat pe film foarte vechi, eram fașcinat de sunetul dat de declanșator. Stăteam ore întregi cu aparatul în mână fără să știu ce fac, eram doar pătruns de inima aparatului și acest lucru făcea ca orele să fie secunde, zilele ore iar ani zile.

De la aparat pe film la aparat compact, această trecere la un nivel profesionist, așa credeam la vremea respectivă, s-a întâmplat în 2007, primul aparat compact l-am cumpărat împreună și cu ajutorul financiar al părinților mei, un Samsung Digimax S800. Fașcinația și dragostea pentru fotografie a atins o cotă alarmantă după ce am avut acest aparat în mână. De la primul trepied, la primele două seturi de baterii, încă două carduri de memorie, tot “bănuțul” de cheltuială îl strângeam și îl investeam în echipament și studiu în fotografie.

Primul aparat Dslr l-am cumparat în 2012, mi-am dorit să aprofundez cât mai mult și îmi doream ca oamenii să mă cunoască prin fotografiile pe care le realizam. Am investit și încă investesc foarte mult în cărți și cursuri de fotografie, fără o carte citită, fără un curs realizat, nu se poate realiza un cadru corect ca tehnică și să poți trece de la instantanee la fotografie, în adevăratul sens al cuvântului.

Ca om am absolvit Facultatea de Silvicultură, în cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, Suceava, iar ca suflet și dăruire deplină sunt fotograf.

Prin fotografie abordez stilul Fine-Art si stilul Fotojurnalistic. Citatul meu preferat după care mă ghidez, spus de un mare fotograf Român pe care îi accord tot respectul meu, Aurel Rapa.

“Camera foto este doar un accesoriu... pasiunea, 
respectul şi imaginaţia sunt esenţa unei 
fotografii reuşite.”

 

Cu drag,

Patenschi Ionuț-Bogdan

Patenschi Ionut-Bogdan – Fotograf profesionist de eveniment.

www.patenschi.ro

Facebook